Selecteer een pagina

Wat doet deze Corona-tijd met jou?
Ben je aan het worstelen, ervaar je onrust, angst, onzekerheid, overprikkeling, blijf jij jezelf maar vergelijken met de ander want….
”hoe doen zij dit dan allemaal”? Of herken je dit nu niet, voel je juist relaxed doordat je nu minder kan én dus moet……maar zie je er ontzettend tegenop om straks weer ál die verplichtingen “terug” te krijgen?
Besef je dat je jouw leventje zoals het was “voor” Corona niet meer terug wil, maar weet je niet hoe of waar te beginnen?

De veranderingen van weer naar school voor de kids, weer kunnen sporten, maar nog lang niet op de “normale” manier, gaat weer veel veranderen.
Dat is fijn maar zal ook weer zoeken worden naar een nieuw ritme, een nieuw evenwicht. En daar ligt onrust, overprikkeling en weerstand op de loer.

Mijn worsteling van de afgelopen weken;
Ik heb ontzettend geworsteld en ben de strijd aan gegaan met mezelf,
met mijn gezin, met Corona!
Ik voelde me de eerste weken gevloerd, ik was zo geraakt,
het voelde surrealistisch en bizar.
Het journaal, berichtjes op social media over Corona, persconferenties kijken…….ik ben er al vrij snel mee opgehouden.
Té veel prikkels!
Om vervolgens in mijn eigen bubbel te verdwijnen.
Ons huis, gezin….dat was overzichtelijk en meer hoefde niet.
Uiteraard bleef ik wel bezig met
mijn praktijk en klanten en heb video-bellend en via fijne wandelingen mooie en inspirerende gesprekken gehad. Maar toch……..was er onrust en sloeg de paniek toe………want………tot wanneer blijft deze situatie zo en hoelang red ik het op deze manier………..

Dus ik ging op zoek naar een baan zodat ik die onrust kwijt zou raken. Binnen een week had ik een contract voor onbepaalde tijd, voor de uren die ik wilde, goed te combineren met thuis én mijn praktijk! Ik ging weer terug de zorg in!! En ik had er zin in, want alles was perfect en ik had weer zekerheid. Juist in deze tijd vond ik het super om mijn steentje bij te kunnen dragen in de sector waar het zo hard nodig is.
Dinsdagochtend 06.45 ging ik op mijn fietsje op weg……..mijn eerste vroege dienst sinds 20 jaar weer in de zorg. Ik liep mee met een enthousiaste collega met zoveel passie voor het vak, het straalde er echt vanaf.
Dat raakte me, vond het zo mooi om te zien! De ochtend was zo voorbij en ik fietste weer naar huis. Thuis aangekomen stonden man&kids nieuwsgierig te wachten. Hoe was het????
Het enige wat ik toen deed was huilen……..en het stopte niet meer!
Mijn hoofd wilde deze nieuwe baan zo ontzettend graag, maar mijn gevoel zei totaal iets anders nadat ik die ochtend had meegelopen. Ik maakte mezelf eerst nog wijs dat het lag aan de verandering, nieuwe baan,
alle indrukken, overprikkeling………maar ik wist het!
Dit is het niet voor mij! Maar ik wilde het zo graag willen!!!!!
Tranen gedroogd om die avond mijn avonddienst weer mee te lopen, het nog een kans te geven. Maar mijn gevoel werd alleen maar bevestigd.
Dit wil ik niet! Mijn onderbuikgevoel zei genoeg.
De volgende dag heb ik daarom mijn nieuwe manager gebeld en aangegeven dat ik mijn contract wilde beëindigen. Ik heb nóg meer waardering en respect gekregen voor de mensen die dit werk met hun hele ziel en zaligheid doen! Ik ben dankbaar dat ik het heb mogen ervaren en er mijn lessen uit heb mogen halen! Het heeft gezorgd voor inzicht, vertrouwen, rust en creativiteit.

Jaja, good for you, maar waarom vertel ik je dit…..
vraag je je nu misschien af?
Dit voorbeeld geeft aan dat handelen vanuit angst en paniek vaak niet tot juiste keuzes leidt. Soms kan het er zelfs juist voor zorgen dat je helemaal niets doet en niet in beweging komt!
Vertrouwen op je gevoel, bewust kiezen, je verantwoordelijkheid nemen en dealen met de consequenties , grenzen aangeven en je eigen gebruiksaanwijzing leren kennen zijn zo ontzettend waardevol!

In beweging komen, de eerste stap zetten. De eerste stap naar meer vertrouwen en rust in je leven. Juist deze situatie gebruiken om het anders te gaan doen, weten en doen wat JIJ belangrijk vindt.
Jezelf durven zijn! Gun jij jezelf dit ook?

Wacht niet langer en zet die eerste stap!
Laat je gegevens hier achter en ik neem contact met je op, it’s simple!

Lieve groet, Bianca