Selecteer een pagina

Social media en ik………Het is een soort van haat-liefdeverhouding.
Social media maakt me onrustig.
Hoe blijf je bij jezelf, bij je gevoel……. als iedereen om je heen roept dat social media bv DE manier is om je bereik te vergroten, om je onderneming op de kaart te krijgen, om toekomstige klanten te bereiken.
Als je het niet doet val je niet op. Maar hoe val je dan op als iedereen het doet. Ik vind het nogal een worsteling.
Dus ik heb meerdere webinars/online-trainingen enz gevolgd over hoe je jezelf het beste neer kan zetten op social media. Waar kan je het beste over schrijven, hoe en hoe vaak doe je dat, op welke manier kan je dat het beste doen enz enz. Maar ik merk dat als ik deze adviezen zou opvolgen ik doodongelukkig word.

Ik wil juist schrijven over de dingen waar ik bang voor ben, welke ik spannend vind, die me overdonderen, waar ik tegenaan loop, maar ook over de dingen waar mijn hart van in de fik gaat, die me blij maken, waar ik me over verwonder, die me raken. Kortom, ik wil schrijven over wat ik vanuit mijn gevoel WIL schrijven en niet met het uitgangspunt dat wat ik schrijf zal zorgen voor meer likes, connecties, vrienden…………
Ik denk dat de dingen die ik meemaak en ervaar voor veel mensen herkenbaar zullen zijn.
Mijn kracht is om mensen te coachen om o.a weer jezelf te durven zijn, voor jezelf op te komen, te kappen met pleasen, duidelijk te krijgen wat je nu echt wil en hiervoor te gaan, om te gaan met oude patronen, om te gaan met je hoogsensitiviteit en dit juist in te zetten als supereigenschap.
Maar ook ik ben gewoon maar een mens, heb ook baaldagen, voel me ook weleens onzeker en heb ook mijn angsten. Daarentegen loop ik ook vaak over van enthousiasme, verwondering, verbazing en gedrevenheid.
Dat alles maakt mij MIJ! Dus wat ik op social media zet ben ik, en niet iets wat ik neer zet omdat het goed zou zijn voor de likes.

Daarom wil ik schrijven over het volgende…….. omdat het mij raakt!
Het valt me op dat we steeds meer via social media en whatsapp onze contacten onderhouden, en onze “gesprekken” voeren. Is dit laagdrempeliger, veiliger? Hebben we niet méér tijd?
Een vriendin echt even spreken d.m.v een “ouderwets” telefoontje of een avondje bijkletsen komt er steeds minder van. Een whatsappje sturen is veel sneller en makkelijker, en kost je niet zo veel tijd?
Iemand feliciteren op Facebook is makkelijker/veiliger/prettiger dan diegene even te bellen of bv op het schoolplein te feliciteren. En als je iemand al op Facebook hebt gefeliciteerd hoeft dat niet meer op het schoolplein. Dan wordt er zelfs niet met elkaar gesproken.
Of……. iemand een hart onder de riem steken via een appje of berichtje is attent, maar hoe fijn is het om dit persoonlijk te laten weten en je steun ook echt te laten voelen.
Dit zijn slechts enkele situaties……zo zijn er natuurlijk nog veel meer waarin social media DE manier van communiceren is geworden.
Het heet social media, voor mij voelt het steeds meer als A-social media!

En weet je wat ik dan nog het allerergst vind!!!!!!! Dat ondanks dat ik me hier aan kan storen en mijn best doe nog zoveel mogelijk “ouderwets” te connecten………..ik toch “verslaafd” lijk te zijn aan het social media gekkenhuis. Als ik mijn telefoon pak ben ik al snel afgeleid door o.a Facebook, Instagram, LinkedIn en betrap ik mezelf erop dat ik er maar moeilijk mee kan stoppen.
Gedurende de dag zijn dit zoveel prikkels! Daarom ga ik een social media-detox voor mezelf inzetten om zo de prikkels te reduceren, mijn schermtijd af te bouwen en zo meer “ouderwetse” connect-tijd te creëren.

Herkenbaar? Wat zijn situaties waar jij je aan stoort?
Of heb je ook behoefte aan een social media-detox?
Laat het me weten via een reactie onderaan deze pagina!
Want het zou ook zomaar kunnen dat ik de enige ben die dit zo ervaart………